Electronic Repository

Використання мобільних додатків для цифровізації бізнес-процесів у ресторанному бізнесі та їх оптимізація на основі методу A/B тестування

Show simple item record

dc.contributor.author Ткачук, В.О.
dc.contributor.author Шестакова, А.В.
dc.date.accessioned 2023-01-19T11:38:23Z
dc.date.available 2023-01-19T11:38:23Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8097
dc.description.abstract У статті розглядаються технічні переваги мобільних додатків перед традиційними способами управління бізнес-процесами та переваги їх використання в ресторанному бізнесі з огляду на пролонговані карантинні обмеження та війну з рф. Аргументується необхідність активного впровадження мобільних додатків у діяльність ресторанів, що пов’язано насамперед зі збільшенням чисельності користувачів мобільних пристроїв. Останнє суттєво розширює можливості роботи з великими потоками даних, а отже, дозволяє ресторанному бізнесу масштабувати прибутки. Серед переваг використання мобільних додатків для ресторанного бізнесу авторами виокремлюється можливість замовляти їжу чи бронювати столики онлайн, реалізувати програму лояльності (пропонувати бонуси або ваучери), презентувати гостям актуальне меню, швидко отримувати зворотний зв’язок від гостей тощо. Технічно це можна реалізувати через сервіси для бронювання столиків, замовлення та доставки їжі, кіоски самообслуговування, цифрового відстеження запасів, цифрового меню, мобільних рішень для кур’єрів. Всі ці сервіси для зручності мають бути об’єднані у повноцінні мобільні додатки. Тому обґрунтовується думка, що якісний мобільний додаток виконуватиме важливі для будь-якого ресторанного бізнесу функції, зокрема, привертатиме увагу нових клієнтів, підтримуватиме зацікавленість діючої клієнтури, сприятиме збільшенню прибутковості закладів громадського харчування, дозволятиме ефективно та легко управляти закладом або мережею ресторанів. Робиться спроба пов’язати необхідність оптимізації онлайн-замовлень клієнтів зі збільшенням кількості ресторанів та онлайн-платформ для замовлення і доставки їжі. На підтвердження цього зазначається, що мобільний додаток ресторану має утримувати клієнтів, а не змушувати їх постійно обирати між різними додатками-аналогами. Всю необхідну інформацію для цього може надати A/B тестування, що передбачає порівняння двох версій чого-небудь з метою визначення тієї з них, яка працює краще. Він може позбавити технічний персонал ресторану від здогадок про те, що конкретно потрібно оптимізувати в додатку ресторану. Аргументується, що, спираючись на реальні користувацькі дані, технічний персонал ресторану може напряму побачити вплив змін на мобільний додаток і рухатися далі відразу з виграшним варіантом. Таким чином, безперервне удосконалення додатка спроможне забезпечити глибше розуміння переваг клієнтів і дозволить вносити оновлення, узгоджуючи зміни з тим, на що клієнти добре реагували в минулому. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Державний університет "Житомирська політехніка" uk_UA
dc.relation.ispartofseries Економіка, управління та адміністрування;4(102)
dc.subject цифрова трансформація uk_UA
dc.subject цифровізація бізнес-процесів uk_UA
dc.subject мобільні додатки для ресторанів uk_UA
dc.subject ресторанний бізнес uk_UA
dc.subject оптимізація мобільних додатків uk_UA
dc.subject метод A/B тестування uk_UA
dc.subject digital transformation uk_UA
dc.subject digitization of business processes uk_UA
dc.subject mobile applications for restaurants uk_UA
dc.subject restaurant business uk_UA
dc.subject mobile applications optimization uk_UA
dc.subject A/B testing method uk_UA
dc.title Використання мобільних додатків для цифровізації бізнес-процесів у ресторанному бізнесі та їх оптимізація на основі методу A/B тестування uk_UA
dc.title.alternative Prospects for the use of mobile applications for digitalization of the main business processes in the restaurant business uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.description.abstracten The article examines the technical advantages of mobile applications over traditional methods of managing business processes and the advantages of their use in the restaurant business in view of prolonged quarantine restrictions and the war with the rf. The need for active implementation of mobile applications in restaurant operations is argued, which is primarily due to the increase in the number of mobile device users, which significantly expands the possibilities of working with large data flows, and therefore allows the restaurant business to scale profits. Among the advantages of using mobile applications for the restaurant business, the authors single out the ability to order food or book tables online, implement a loyalty program (offer bonuses or vouchers), present guests with an up-to-date menu, quickly receive feedback from guests, etc. Technically, this can be implemented through table reservation services, food ordering and delivery, self-service kiosks, digital inventory tracking, digital menus, mobile solutions for couriers. All these services should be combined into full-fledged mobile applications for convenience. The opinion is substantiated that a high-quality mobile application will perform important functions for any restaurant business, in particular, it will attract the attention of new customers, maintain the interest of existing clientage, contribute to increasing the profitability of public catering establishments, and allow to effectively manage an establishment or restaurant chain. An attempt is being made to link the need to optimize online customer orders with the increase in the number of restaurants and online platforms for ordering and delivering food. In support of this, it is noted that a restaurantʼs mobile application should retain customers, and not force them to constantly choose between different similar applications. All the information you need for this can be provided by A/B testing, which involves comparing two versions of something to determine which one performs better. It can take the guesswork out of a restaurantʼs technical staff about what exactly needs to be optimized in the restaurant app. It is argued that based on real user data, the restaurantʼs technical staff can directly see the impact of changes on the mobile application and move forward immediately with a winning option. In this way, continuous improvement of the application can provide a deeper understanding of customer preferences and allow updates to be made, aligning changes with what customers have responded well to in the past. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account