Electronic Repository

Особливості формування облікової політики кейтерингової компанії

Show simple item record

dc.contributor.author Вигівська, Ірина Миколаївна
dc.contributor.author Макарович, Вікторія Костянтинівна
dc.contributor.author Сіра, Евеліна Олександрівна
dc.contributor.author Vygivska, I.M.
dc.contributor.author Makarovych, V.K.
dc.contributor.author Sira, E.A.
dc.date.accessioned 2018-05-31T08:06:53Z
dc.date.available 2018-05-31T08:06:53Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7362
dc.description.abstract Ресторанний бізнес в Україні розвивається достатньо динамічно. Сьогодні послуги виїзного обслуговування вже стали невід’ємною частиною організації будь-якого ділового процесу. Недостатній рівень теоретичних та практичних напрацювань вітчизняних вчених у питаннях кейтерингу актуалізують дослідження організації їх облікового процесу. Розглянуто одну із новітніх для українського ресторанного ринку послуг – кейтеринг. Визначено, що кейтеринг є сервісною діяльністю сфери ресторанного бізнесу, метою якого є задоволення суспільних та індивідуальних потреб населення. При цьому основною особливістю кейтерингу є обслуговування за межами приміщень закладів ресторанного господарства, у місцях, обраних замовниками кейтерингових послуг. Виділено два напрямки кейтерингу: корпоративне обслуговування та індивідуальне обслуговування, що впливають на організацію облікових процесів. Викладено авторську позицію щодо виокремлення окремих положень облікової політики кейтерингової компанії, в якій необхідно передбачити специфіку обліку товарних запасів і тари, їх переоцінки, товарних втрат, знижок та програм лояльності, ціноутворення, склад прямих та непрямих витрат, особливості їх розподілу, методи обліку витрат та калькулювання, тощо. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher ЖДТУ uk_UA
dc.relation.ispartofseries Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: Міжнародний збірник наукових праць;1(39)
dc.subject кейтеринг uk_UA
dc.subject ресторанний бізнес uk_UA
dc.subject облік uk_UA
dc.subject організація uk_UA
dc.subject облікова політика uk_UA
dc.subject калькулювання uk_UA
dc.subject catering uk_UA
dc.subject restaurant business uk_UA
dc.subject accounting uk_UA
dc.subject management uk_UA
dc.subject accounting policy uk_UA
dc.subject calculation uk_UA
dc.title Особливості формування облікової політики кейтерингової компанії uk_UA
dc.title.alternative Peculiarities of formation of accounting policy of the catering company uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.description.abstracten Restaurant business in Ukraine is developing quite dynamically. Today, services of off-premise catering have become an integral part of each business process. Insufficient level of theoretical and practical developments of domestic scientists in catering actualizes the study of the organization of their accounting process. The article investigates one of the newest Ukrainian market restaurant services i.e. catering. We determined that catering is a service activity sphere of the restaurant business, the purpose of which is to satisfy social and personal needs of the population. Thus, the main peculiarity of catering is outdoor servicing in the places selected by the customers of catering services. Two catering areas are pointed out: corporate services and individual services that affect the organization of accounting processes. The article presents the author's position regarding the allocation of the individual accounting policies of the catering company in which it is necessary to provide the specifics of the inventory and containers, their revaluation, product losses, discounts and loyalty programs, pricing, direct and indirect cost structure, peculiarities of their distribution, methods of cost accounting and calculation, etc. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account