Abstract (ukr):
Експериментально досліджено кінетику сушки пивної дробини у псевдозрідженому шарі й
отримані криві: зміни вологовмісту і температури пивної дробини у процесі сушки при варіюванні
температури сушильного агента; зміни вологовмісту і температури пивної дробини у процесі
сушки при варіюванні навантаження (висоти шару); зміни вологовмісту і температури пивної
дробини у процесі сушки при варіюванні швидкості сушильного агента; зміни вологовмісту і
температури пивної дробини у процесі сушки при варіюванні параметрів вібрації решітки;
швидкості сушки пивної дробини. Наведені результати досліджень авторів, які спрямовані при
вдосконаленні процесу сушіння пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі і включають
моделювання псевдозрідженного шару пивної дробини при сушінні, моделювання процесу
зневоднення шару пивної дробини, моделювання процесу зневоднення окремого зерна пивної
дробини. Отримана узагальнена крива сушки пивної дробини при різних режимах процесу.
Показана постійність твори швидкості і часу сушки Nτ, що спрощує розрахунки зміни
вологовмісту в певні періоди теплової обробки продукту.