Abstract (ukr):
Управління персоналом стає фактором забезпечення економічної стабільності й підвищення
конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості, тому має потребу в посиленій
увазі й залишається актуальним для всіх господарських формувань. Розроблено теоретичні
положення і практичні рекомендації щодо удосконалення управління персоналом, які визначають
умови і можливості підвищення ефективності господарювання підприємств харчової
промисловості та забезпечують їхню конкурентоспроможність. Встановлено, що створення
нових підрозділів на підприємствах харчової промисловості дозволить розширити коло функцій
служби управління персоналом і від кадрових питань перейти до розробки стратегії управління
персоналом, системи мотивації та стимулювання, дослідження ринку праці і ринку освітніх
послуг, формування конкурентоспроможних працівників.