Please use this identifier to cite or link to this item:
https://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8945| Title: | Дослідження параметрів шорсткості поверхні природного облицювального каменю при гідроабразивному впливі на гірську породу |
| Other Titles: | Research on the surface roughness parameters of natural dimension stone during hydro-abrasive impact on rock |
| Authors: | Махно, А.М. Піскун, І.А. Makhno, A.M. Piskun, I.A. |
| Keywords: | природний камінь шорсткість текстура видобуток та обробка облицювального каменю гідроабразивний спосіб впливу механічні оптичні та інші метричні способи оцінки декоративних властивостей каменю калібрування natural stone roughness texture extraction and processing of dimension stone waterjet method of impact mechanical optical and other metric methods for assessing the decorative properties of stone calibration |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Державний університет "Житомирська політехніка" |
| Series/Report no.: | Технічна інженерія;1(95) |
| Abstract: | У статті представлено результати експериментальних досліджень впливу геометричних параметрів роботи гідроабразивного верстата на якість та декоративність поверхонь плит-заготовок з природного облицювального каменю, що виражається критерієм шорсткості поверхні зразків високоміцних гранітів українського кристалічного щита. Проведений аналіз основних тенденцій розвитку сучасних фізико-хімічних методів впливу на природний камінь. Розглянуто перспективність використання в будівництві та архітектурі виробів з облицювального каменю після впливу гідроабразивного інструменту на поверхню зразка. Порівнюється точність вимірювання шорсткості поверхні виробів з облицювального каменю щуповими приладами профілометрами та безконтактними способами за допомогою оптичних приладів. |
| URI: | https://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8945 |
| Appears in Collections: | Технічна інженерія |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 21. Махно.pdf | 961.44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.