Please use this identifier to cite or link to this item:
                
    
    https://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8757| Title: | Обґрунтування конструктивних параметрів ножової стружкодробарки | 
| Other Titles: | Justification of the design parameters of a knife chip crusher | 
| Authors: | Чернишов, О.В. Устименко, К.А. Ночвай, В.М. Яновський, В.А. Маслов, А.А. Chernyshov, O.V. Ustymenko, K.A. Nochvaj, V.M. Yanovsky, V.A. Maslov, A.A.  | 
| Keywords: | стружкодробарка металева стружка металевий порошок експериментальні дослідження chip crusher metal shavings metal powder experimental studies  | 
| Issue Date: | 2024 | 
| Publisher: | Державний університет "Житомирська політехніка" | 
| Series/Report no.: | Технічна інженерія;2(94) | 
| Abstract: | У роботі наведено результат досліджень впливу зазорів δ між рухомими та нерухомими ножами стружкодробарки; частоти обертів вала п; маси та матеріалу стружки m, що підлягає подрібненню на крутний момент вала Мкр дробарки. Досліджуванню підлягала: стружка вуглецевих марок сталі (сталь 15, 25, 45) стружка легованих марок сталі і високолегованих марок сталі (сталь 40Х, 25ХГТ, 20Х13) та стружка титанових сплавів (ВТ16, ВТ20). У результаті проведених досліджень подрібнення стружки та після узагальнення експериментальних даних і проведення їх математичної обробки отримані в ході експериментів статистичні залежності апроксимувалися різними функціями. Оцінюючи відносну похибку апроксимації, з отриманих функцій вибирали оптимальну. Для побудови математичних моделей використовували кореляційно-регресійний аналіз та прикладну програму для математичної обробки даних Statistika10. У результаті проведених досліджень були розроблені рекомендації, які можуть використовувати проєктні організації під час проєктування ножових стружкодробарок та розроблення технологічних процесів подрібнення стружки із різних матеріалів. | 
| URI: | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8757 | 
| Appears in Collections: | Технічна інженерія | 
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.