Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8002
Title: Обґрунтування параметрів змішувача для борошняних компонентів
Other Titles: Justification of mixer parameters for flour components
Authors: Піддубний, В.А.
Стадник, І.Я.
Чагайда, А.О.
Петриченко, Є.А.
Piddubnyi, V.A.
Stadnyik, I.Ya.
Chahaida, A.O.
Petrychenko, Ye.A.
Keywords: змішувач
диспергування
емульсія
процес
моделювання
mixer
dispersion
emulsion
process
modeling
Issue Date: 2022
Publisher: Державний університет "Житомирська політехніка"
Series/Report no.: Технічна інженерія;1(89)
Abstract: Необхідність у забезпеченні хлібопекарської та кондитерської галузей новішим високотехнологічним обладнанням, яке забезпечувало б якісне приготування сумішей для основних процесів у виробництві борошняних напівфабрикатів при якісному змішуванні дозуючих компонентів, завжди є актуальною темою. Запропоновано конструкцію дискретно-імпульсного змішувача для рідинних борошняних сумішей. Описано вплив робочих органів та робочої камери на взаємодію компонентів й розглянуто динаміку трифазного розрідженого шару утвореного середовища при дії направленого потоку дрібнодисперсних краплин рідких компонентів. Побудовано траєкторії руху і визначено якість їх розподілення залежно від конструктивних параметрів змішувача. Проведено математичний опис процесу взаємодії борошна, рідких компонентів у псевдозрідженому стані. Визначено параметри процесу псевдозрідження борошна, що впливають на підвищення продуктивності перемішування компонентів. У результаті математичного моделювання процесу змішування компонентів у робочій камері дослідної установки побудовано траєкторії руху розпилених краплин рідких компонентів у розрідженому шарі борошна. Встановлено швидкість руху та утворення повітряних бульбашок у трифазному середовищі.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8002
Appears in Collections:Технічна інженерія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1 Піддубний.pdf732.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.