Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8002
Title: | Обґрунтування параметрів змішувача для борошняних компонентів |
Other Titles: | Justification of mixer parameters for flour components |
Authors: | Піддубний, В.А. Стадник, І.Я. Чагайда, А.О. Петриченко, Є.А. Piddubnyi, V.A. Stadnyik, I.Ya. Chahaida, A.O. Petrychenko, Ye.A. |
Keywords: | змішувач диспергування емульсія процес моделювання mixer dispersion emulsion process modeling |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Державний університет "Житомирська політехніка" |
Series/Report no.: | Технічна інженерія;1(89) |
Abstract: | Необхідність у забезпеченні хлібопекарської та кондитерської галузей новішим високотехнологічним обладнанням, яке забезпечувало б якісне приготування сумішей для основних процесів у виробництві борошняних напівфабрикатів при якісному змішуванні дозуючих компонентів, завжди є актуальною темою. Запропоновано конструкцію дискретно-імпульсного змішувача для рідинних борошняних сумішей. Описано вплив робочих органів та робочої камери на взаємодію компонентів й розглянуто динаміку трифазного розрідженого шару утвореного середовища при дії направленого потоку дрібнодисперсних краплин рідких компонентів. Побудовано траєкторії руху і визначено якість їх розподілення залежно від конструктивних параметрів змішувача. Проведено математичний опис процесу взаємодії борошна, рідких компонентів у псевдозрідженому стані. Визначено параметри процесу псевдозрідження борошна, що впливають на підвищення продуктивності перемішування компонентів. У результаті математичного моделювання процесу змішування компонентів у робочій камері дослідної установки побудовано траєкторії руху розпилених краплин рідких компонентів у розрідженому шарі борошна. Встановлено швидкість руху та утворення повітряних бульбашок у трифазному середовищі. |
URI: | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8002 |
Appears in Collections: | Технічна інженерія |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
1 Піддубний.pdf | 732.58 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.