Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8002
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПіддубний, В.А.-
dc.contributor.authorСтадник, І.Я.-
dc.contributor.authorЧагайда, А.О.-
dc.contributor.authorПетриченко, Є.А.-
dc.contributor.authorPiddubnyi, V.A.-
dc.contributor.authorStadnyik, I.Ya.-
dc.contributor.authorChahaida, A.O.-
dc.contributor.authorPetrychenko, Ye.A.-
dc.date.accessioned2022-07-18T06:52:18Z-
dc.date.available2022-07-18T06:52:18Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8002-
dc.description.abstractНеобхідність у забезпеченні хлібопекарської та кондитерської галузей новішим високотехнологічним обладнанням, яке забезпечувало б якісне приготування сумішей для основних процесів у виробництві борошняних напівфабрикатів при якісному змішуванні дозуючих компонентів, завжди є актуальною темою. Запропоновано конструкцію дискретно-імпульсного змішувача для рідинних борошняних сумішей. Описано вплив робочих органів та робочої камери на взаємодію компонентів й розглянуто динаміку трифазного розрідженого шару утвореного середовища при дії направленого потоку дрібнодисперсних краплин рідких компонентів. Побудовано траєкторії руху і визначено якість їх розподілення залежно від конструктивних параметрів змішувача. Проведено математичний опис процесу взаємодії борошна, рідких компонентів у псевдозрідженому стані. Визначено параметри процесу псевдозрідження борошна, що впливають на підвищення продуктивності перемішування компонентів. У результаті математичного моделювання процесу змішування компонентів у робочій камері дослідної установки побудовано траєкторії руху розпилених краплин рідких компонентів у розрідженому шарі борошна. Встановлено швидкість руху та утворення повітряних бульбашок у трифазному середовищі.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДержавний університет "Житомирська політехніка"uk_UA
dc.relation.ispartofseriesТехнічна інженерія;1(89)-
dc.subjectзмішувачuk_UA
dc.subjectдиспергуванняuk_UA
dc.subjectемульсіяuk_UA
dc.subjectпроцесuk_UA
dc.subjectмоделюванняuk_UA
dc.subjectmixeruk_UA
dc.subjectdispersionuk_UA
dc.subjectemulsionuk_UA
dc.subjectprocessuk_UA
dc.subjectmodelinguk_UA
dc.titleОбґрунтування параметрів змішувача для борошняних компонентівuk_UA
dc.title.alternativeJustification of mixer parameters for flour componentsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.description.abstractenThe need to provide the bakery and confectionery industries with new high-tech equipment that would ensure high-quality preparation of mixtures for the main processes in the production of flour semi-finished products with high-quality mixing of dosing components is always a hot topic. The design of a discrete-pulse mixer for liquid flour mixtures is proposed. The influence of working bodies and the working chamber on the interaction of components is described and the dynamics of a three-phase rarefied layer of the formed medium under the action of a directed flow of fine droplets of liquid components is considered. The trajectories of movement are constructed and the quality of their distribution is determined depending on the design parameters of the mixer. A mathematical description of the interaction process of flour and liquid components in a pseudo-liquefied state is carried out. The parameters of the flour fluidization process that affect the increase in mixing productivity of components are determined. As a result of mathematical modeling of the process of mixing components in the working chamber of the experimental unit, the trajectories of the movement of sprayed drops of liquid components in the rarefied flour layer are constructed. The speed of movement and formation of air bubbles in a three-phase medium is determined.uk_UA
Appears in Collections:Технічна інженерія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1 Піддубний.pdf732.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.