Electronic Repository

Особливості калькулювання кейтерингу: організаційно-методичні засади

Show simple item record

dc.contributor.advisor
dc.contributor.author Вигівська, Ірина Миколаївна
dc.contributor.author Макарович, Вікторія Костянтинівна
dc.contributor.author Vygivska, I.M.
dc.contributor.author Makarovych, V.K.
dc.date.accessioned 2018-10-19T11:56:25Z
dc.date.available 2018-10-19T11:56:25Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7402
dc.description.abstract У роботі розглянуто складові собівартості кейтерингових послуг (кейтерингу), ідентифіковано прямі та непрямі витрати процесу надання послуг кейтерингу, визначено напрями формування аналітичного обліку надання кейтерингових послуг для цілей калькулювання. Досліджено організаційно-методичні особливості калькулювання в частинні обрання напівфабрикатного варіанту попередільного методу обліку витрат на виробництво (надання послуг) і калькулювання собівартості кейтерингу. Здійснене дослідження сприяло розробці калькуляції як документальне забезпечення процесу визначення собівартості кейтерингу та формування достатньої інформації для потреб користувачів та запитів керівництва щодо ефективності діяльності кейтерингової компанії (підприємства ресторанного бізнесу). Виділені пропозиції щодо калькулювання кейтерингових послуг забезпечують повноту та достовірність інформації про вартість кейтерингу і створюють передумови до удосконалення методики бухгалтерського обліку на підприємствах ресторанного бізнесу при наданні кейтерингових послуг. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher ЖДТУ uk_UA
dc.relation.ispartofseries Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу : Міжнародний збірник наукових праць; 2(40)
dc.subject організація uk_UA
dc.subject методика uk_UA
dc.subject облік uk_UA
dc.subject ресторанний бізнес uk_UA
dc.subject калькулювання uk_UA
dc.subject калькуляція uk_UA
dc.subject кейтеринг uk_UA
dc.subject catering uk_UA
dc.subject organization uk_UA
dc.subject method uk_UA
dc.subject accounting uk_UA
dc.subject restaurant business uk_UA
dc.subject calculation uk_UA
dc.subject estimating uk_UA
dc.title Особливості калькулювання кейтерингу: організаційно-методичні засади uk_UA
dc.title.alternative Peculiarities of the calculation of catering: organizational and methodological principles uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.description.abstracten The article investigates the components of the cost of catering services (catering), identifies the direct and indirect costs of the provision of catering services, and determines the directions of the formation of analytical accounting for the provision of catering services for the purpose of calculation. The organizational and methodical features of calculation in partial selection of semi-finished version of the precursor method of accounting of expenses for production (rendering of services) and calculation of cost of catering are investigated. The study contributed to the development of costing as a documentary provision for the process of determining the cost of catering and the formation of sufficient information for the needs of users and requests for guidance on the effectiveness of the catering company (restaurant business). Selected proposals for the calculation of catering services ensure the completeness and reliability of information on the cost of catering and create the preconditions for improving the methodology of accounting in enterprises of restaurant business in the provision of catering services. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account