ЕЛЕКТРОННИЙ АРХІВ

ВПЛИВ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ В УМОВАХ КРИЗИ

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Давидюк, Юлія Володимирівна
dc.contributor.author Жалінська, Ірина Володимирівна
dc.contributor.author Марчева, Анастасія
dc.contributor.author Davydiuk, І.V.
dc.contributor.author Zhalinska, І.V.
dc.contributor.author Marcheva, A.
dc.date.accessioned 2016-08-16T12:25:17Z
dc.date.available 2016-08-16T12:25:17Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/4595
dc.description.abstract Мета дослідження – проаналізувати діяльність підприємств молочної промисловості в Житомирській області, зокрема, способи адаптації до впливу основних кризових факторів та визначення перспектив розвитку галузі. Розглядається вплив факторів макросередовища на діяльність підприємств з виробництва молочних продуктів за період 2005–2015 рр. Результати дослідження дозволили виявити основні зміни в діяльності підприємств молочної промисловості під впливом цих факторів. Було проведено ретроспективний статистичний аналіз показників фінансово-господарської діяльності підприємств молочної промисловості в Житомирській області. Ідентифіковано основні чинники, які стримували розвиток підприємств з виробництва молочних продуктів в Україні, зокрема, кризові явища, викликані відсутністю ефективної ринкової економічної системи; відставання кормової бази від потреб тваринництва; відсутність дієвих економічних відносин між постачальниками сировини та переробних підприємств; висока собівартість молока, що постачається домашніми господарствами і низька якість молока тощо. Результати аналізу діяльності підприємств з виробництва молочних продуктів в Житомирській області дозволили виявити досить істотні зміни в ключових показниках економічної діяльності. Так, найбільшого впливу підприємства зазнали в 2006 і 2009 роках, що підтверджується значним падінням індексу промислового виробництва. Проте, значення показників рентабельності зросли. Значні зміни спостерігалися в асортименті товарів. У результаті проведених досліджень були визначені перспективи розвитку галузі. У майбутньому зусилля провідних підприємств з виробництва молочних продуктів будуть зосереджені на подальшому розвитку асортименту і брендів, адаптації до європейської практики управління. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher ЖДТУ uk_UA
dc.relation.ispartofseries Вісник ЖДТУ. Серія : Економічні науки;2(76)
dc.subject переробна промисловість uk_UA
dc.subject макросередовище uk_UA
dc.title ВПЛИВ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ В УМОВАХ КРИЗИ uk_UA
dc.title.alternative Impact of processes of transformation on dairy enterprises’ activity under crisis uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу