dc.contributor.author |
Давидюк, Юлія Володимирівна |
|
dc.contributor.author |
Жалінська, Ірина Володимирівна |
|
dc.contributor.author |
Марчева, Анастасія |
|
dc.contributor.author |
Davydiuk, І.V. |
|
dc.contributor.author |
Zhalinska, І.V. |
|
dc.contributor.author |
Marcheva, A. |
|
dc.date.accessioned |
2016-08-16T12:25:17Z |
|
dc.date.available |
2016-08-16T12:25:17Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.uri |
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/4595 |
|
dc.description.abstract |
Мета дослідження – проаналізувати діяльність підприємств молочної промисловості в
Житомирській області, зокрема, способи адаптації до впливу основних кризових факторів та
визначення перспектив розвитку галузі.
Розглядається вплив факторів макросередовища на діяльність підприємств з виробництва
молочних продуктів за період 2005–2015 рр. Результати дослідження дозволили виявити основні
зміни в діяльності підприємств молочної промисловості під впливом цих факторів. Було
проведено ретроспективний статистичний аналіз показників фінансово-господарської
діяльності підприємств молочної промисловості в Житомирській області.
Ідентифіковано основні чинники, які стримували розвиток підприємств з виробництва
молочних продуктів в Україні, зокрема, кризові явища, викликані відсутністю ефективної
ринкової економічної системи; відставання кормової бази від потреб тваринництва; відсутність
дієвих економічних відносин між постачальниками сировини та переробних підприємств; висока
собівартість молока, що постачається домашніми господарствами і низька якість молока
тощо.
Результати аналізу діяльності підприємств з виробництва молочних продуктів в
Житомирській області дозволили виявити досить істотні зміни в ключових показниках
економічної діяльності. Так, найбільшого впливу підприємства зазнали в 2006 і 2009 роках, що
підтверджується значним падінням індексу промислового виробництва. Проте, значення
показників рентабельності зросли. Значні зміни спостерігалися в асортименті товарів.
У результаті проведених досліджень були визначені перспективи розвитку галузі. У
майбутньому зусилля провідних підприємств з виробництва молочних продуктів будуть
зосереджені на подальшому розвитку асортименту і брендів, адаптації до європейської
практики управління. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
ЖДТУ |
uk_UA |
dc.relation.ispartofseries |
Вісник ЖДТУ. Серія : Економічні науки;2(76) |
|
dc.subject |
переробна промисловість |
uk_UA |
dc.subject |
макросередовище |
uk_UA |
dc.title |
ВПЛИВ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ В УМОВАХ КРИЗИ |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Impact of processes of transformation on dairy enterprises’ activity under crisis |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |