Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8757
Title: Обґрунтування конструктивних параметрів ножової стружкодробарки
Other Titles: Justification of the design parameters of a knife chip crusher
Authors: Чернишов, О.В.
Устименко, К.А.
Ночвай, В.М.
Яновський, В.А.
Маслов, А.А.
Chernyshov, O.V.
Ustymenko, K.A.
Nochvaj, V.M.
Yanovsky, V.A.
Maslov, A.A.
Keywords: стружкодробарка
металева стружка
металевий порошок
експериментальні дослідження
chip crusher
metal shavings
metal powder
experimental studies
Issue Date: 2024
Publisher: Державний університет "Житомирська політехніка"
Series/Report no.: Технічна інженерія;2(94)
Abstract: У роботі наведено результат досліджень впливу зазорів δ між рухомими та нерухомими ножами стружкодробарки; частоти обертів вала п; маси та матеріалу стружки m, що підлягає подрібненню на крутний момент вала Мкр дробарки. Досліджуванню підлягала: стружка вуглецевих марок сталі (сталь 15, 25, 45) стружка легованих марок сталі і високолегованих марок сталі (сталь 40Х, 25ХГТ, 20Х13) та стружка титанових сплавів (ВТ16, ВТ20). У результаті проведених досліджень подрібнення стружки та після узагальнення експериментальних даних і проведення їх математичної обробки отримані в ході експериментів статистичні залежності апроксимувалися різними функціями. Оцінюючи відносну похибку апроксимації, з отриманих функцій вибирали оптимальну. Для побудови математичних моделей використовували кореляційно-регресійний аналіз та прикладну програму для математичної обробки даних Statistika10. У результаті проведених досліджень були розроблені рекомендації, які можуть використовувати проєктні організації під час проєктування ножових стружкодробарок та розроблення технологічних процесів подрібнення стружки із різних матеріалів.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8757
Appears in Collections:Технічна інженерія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
38.pdf770.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.