Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8383
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВиговський, Г.М.-
dc.contributor.authorГромовий, О.А.-
dc.contributor.authorПлисак, М.М.-
dc.contributor.authorVyhovskyi, H.M.-
dc.contributor.authorGromovyy, O.A.-
dc.contributor.authorPlysak, M.M.-
dc.date.accessioned2024-03-04T10:41:28Z-
dc.date.available2024-03-04T10:41:28Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8383-
dc.description.abstractШироке впровадження процесів чистового торцевого фрезерування замість процесів абразивної обробки пояснюється їх високою продуктивністю та можливістю забезпечення оброблюваних поверхонь малої шорсткості з необхідним мікрорельєфом. Разом з тим для процесів ступінчастого торцевого фрезерування, на відміну від звичайних процесів фрезерування, є можливість забезпечення необхідної геометрії різального елемента, який формує оброблену поверхню. При цьому особливу увагу необхідно приділяти питанням стабілізації положення формоутворюючого різального елемента і впливу сил різання на пружний відтиск інструменту. В роботі авторами розглянуто процес торцевого ступінчастого фрезерування однозубою та багатозубою торцевою ступінчастою фрезою. В результаті проведених досліджень встановлено вплив сил різання чорнових різальних елементів на зміну положення формоутворюючого різального елемента, що впливає на розмірні характеристики оброблюваних поверхонь. Запропоновано удосконалення конструкції ступінчастої торцевої фрези для зменшення деформацій інструменту та похибок обробки плоских поверхонь. Результати дослідження підтверджують доцільність подальшого пошуку резервів покращення якості обробки шляхом розробки нових конструкцій фрез, які б забезпечували необхідні показники мікрогеометрії оброблених поверхонь.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДержавний університет "Житомирська політехніка"uk_UA
dc.relation.ispartofseriesТехнічна інженерія;2(92)-
dc.subjectторцеве фрезеруванняuk_UA
dc.subjectторцева фрезаuk_UA
dc.subjectкосокутне різанняuk_UA
dc.subjectступінчасті фрезиuk_UA
dc.subjectface millinguk_UA
dc.subjectface milluk_UA
dc.subjectoblique cuttinguk_UA
dc.subjectstep face millsuk_UA
dc.titleДослідження впливу сил різання при чистовому торцевому фрезеруванні на процеси формоутворення оброблюваних поверхоньuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of cutting forces study during finishing step face milling on the treated surfaces shaping processesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.description.abstractenThe wide implementation of finishing face milling processes instead of abrasive treatment processes is explained by their high productivity and the possibility of providing processed surfaces of low roughness with the necessary microrelief. At the same time, for stepped face milling processes, unlike conventional milling processes, it is possible to ensure the necessary geometry of the cutting element that forms the machined surface. At the same time, special attention should be paid to the issues of stabilizing the position of the forming cutting element and the effect of cutting forces on the elastic impression of the tool. In the work, the authors considered the process of face step milling with a single-tooth and multi-tooth face step milling cutter. As a result of the research, the influence of the cutting forces of the rough cutting elements on the change in the position of the forming cutting element, which affects the dimensional characteristics of the processed surfaces, was established. It is proposed to improve the design of the stepped face mill to reduce the deformations of the tool and reduce the processing errors of flat surfaces. The results of the study confirm the feasibility of the necessary search for reserves to improve the quality of processing, by developing new designs that would provide the necessary indicators of the microgeometry of the processed surfaces.uk_UA
Appears in Collections:Технічна інженерія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
53.pdf682.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.