Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8217
Title: Дослідження просторової мінливості якісних показників при видобуванні кварц-польовошпатової сировини в умовах родовища «Гірне»
Other Titles: Study of spatial variability of quality indicators during mining quartz-feldspar raw materials in the conditions of the «Girne» deposit
Authors: Горшкальов, С.А.
Луньов, А.О.
Левицький, В.Г.
Павлов, Є.Є.
Темченко, О.А.
Horshkalov, S.A.
Lunov, А.О.
Levytskyi, V.G.
Pavlov, Ye.Ye.
Temchenko, O.A.
Keywords: кварц польово-шпатова сировина
геометризація
моделювання
quartz feldspar raw material
geometrization
modeling
Issue Date: 2023
Publisher: Державний університет "Житомирська політехніка"
Series/Report no.: Технічна інженерія;1(91)
Abstract: Робота присвячена питанням геометризації родовищ кварц-польовошпатової сировини з використанням сучасних методів та технологій. У результаті виконаних досліджень на основі застосування сучасних геоінформаційних систем ГІС та інформаційно-комп’ютерних технологій встановлено кондиційні ділянки та ділянки з підвищеним вмістом шкідливих елементів та мінералів.. Удосконалено методики геометризації родовищ кварц-польовошпатової сировини. На основі теоретичних і експериментальних досліджень доведено можливість одержання різнопланових комплексних планів кількісного вираження основних показників покладу і шляхом гірничо-геометричного аналізу цих основних характеристик із застосуванням сучасних комп’ютерно-інформаційних технологій та ГІС створено відповідні моделі. Отримані результати можуть бути використані для поділу кар’єрного поля на технологічні зони залежно від вмісту основних показників та надання рекомендацій щодо селективного відпрацювання, що дозволить оптимізувати видобувні роботи та зменшити втрати корисної копалини.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8217
Appears in Collections:Технічна інженерія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
298.pdf1.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.