Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7402
Title: | Особливості калькулювання кейтерингу: організаційно-методичні засади |
Other Titles: | Peculiarities of the calculation of catering: organizational and methodological principles |
Authors: | Вигівська, Ірина Миколаївна Макарович, Вікторія Костянтинівна Vygivska, I.M. Makarovych, V.K. |
Keywords: | організація методика облік ресторанний бізнес калькулювання калькуляція кейтеринг catering organization method accounting restaurant business calculation estimating |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | ЖДТУ |
Series/Report no.: | Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу : Міжнародний збірник наукових праць; 2(40) |
Abstract: | У роботі розглянуто складові собівартості кейтерингових послуг (кейтерингу), ідентифіковано прямі та непрямі витрати процесу надання послуг кейтерингу, визначено напрями формування аналітичного обліку надання кейтерингових послуг для цілей калькулювання. Досліджено організаційно-методичні особливості калькулювання в частинні обрання напівфабрикатного варіанту попередільного методу обліку витрат на виробництво (надання послуг) і калькулювання собівартості кейтерингу. Здійснене дослідження сприяло розробці калькуляції як документальне забезпечення процесу визначення собівартості кейтерингу та формування достатньої інформації для потреб користувачів та запитів керівництва щодо ефективності діяльності кейтерингової компанії (підприємства ресторанного бізнесу). Виділені пропозиції щодо калькулювання кейтерингових послуг забезпечують повноту та достовірність інформації про вартість кейтерингу і створюють передумови до удосконалення методики бухгалтерського обліку на підприємствах ресторанного бізнесу при наданні кейтерингових послуг. |
URI: | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7402 |
Appears in Collections: | Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.