Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7324
Title: Особливості організації і методології індикативного контролю у небюджетних неприбуткових організаціях
Other Titles: Peculiarities of organization and methodology of indicative control in nonbudget unprofitable organizations
Authors: Височан, Ольга Олегівна
Vysochan, O.O.
Keywords: небюджетні неприбуткові організації
некомерційний сектор економіки
індикативний контроль
аудит
контроль ефективності
nonbudget unprofitable organizations
noncommercial economic sector
indicative control
audit
efficiency control
Issue Date: 2017
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: Міжнародний збірник наукових праць;3(38)
Abstract: Стабільність розвитку та результативність діяльності організацій некомерційного сектору економіки залежить від належно організованої та ефективно функціонуючої системи контролю щодо розрахунків та грошових коштів, майна, звітності та інших ділянок. Для упорядкування контрольної функції управління небюджетними неприбутковими організаціями виокремлено чотири види контролю за ознакою суб’єкта ініціативи: державний, громадський, донаційний, управлінський. Кожен з них відрізняється формою здійснення та сферою інтересів. Встановлено спільні та відмінні риси організацій комерційного та некомерційного секторів економіки, які чинять вплив на організацію та методологію їх контролю. Найбільш вагомими для небюджетних неприбуткових організацій є: мета та спрямованість діяльності, відсутність виробництва, джерела фінансування, способи контролю ефективності. Доведено важливість індикативного контролю для вирішення задач підвищення ефективності діяльності небюджетних неприбуткових організацій. Виокремлено основні фінансові індикатори можливої неефективності діяльності небюджетної неприбуткової організації: дебіторська та кредиторська заборгованість; маневреність власних коштів; частка запасів в оборотних активах; ритмічність руху грошових коштів; штрафні санкції з боку контролюючих органів; грошовий обіг в розрізі контрагентів; відхилення фактичних показників від планових (кошторисних); нетипові для організації операції; концентрація залученого капіталу; питома вага адміністративних витрат у витратах операційної діяльності.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7324
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.pdf344.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.