Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7294
Title: ОРГАНІЗАЦІЯ ТА МЕТОДИКА БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ДОГОВІРНОГО ПРОЦЕСУ (на прикладі діяльності промислових підприємств України)
Other Titles: Organization and methodics of accounting for the contract process (on the example of the activity of the industrial enterprises of Ukraine)
Authors: Романчук, Катерина Василівна
Romanchuk, K.V.
Keywords: договір
контракт
угода
правочин
господарський договір
договірна політика
договірний процес
договірні права
договірні зобов’язання
contract
treaty
agreement
business contract
contract policies
contract process
contract rights
contract obligations
Issue Date: 2005
Publisher: ЖДТУ
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.06.04 – Бухгалтерський облік, аналіз та аудит. – Державна академія статистики, обліку та аудиту Держкомстату України. – Київ, 2005. Дисертація присвячена розробці рекомендацій з удосконалення організації і методики бухгалтерського обліку та внутрішньогосподарського контролю договірного процесу на основі теоретичного обґрунтування та вивчення проблемних питань відображення в бухгалтерському обліку операцій за договорами. У дисертації уточнено сутність понять “договір”, “контракт”, “угода”, “правочин”, “господарський договір”. Для полегшення застосування у практичній діяльності працівників бухгалтерської та аналітичної служб промислових підприємств удосконалено існуючу класифікацію договорів. Визначено напрями руху облікової інформації в розрізі стадій договірного процесу. Розроблено рекомендації щодо участі працівників бухгалтерської служби в договірному процесі підприємства на основі вивчення досвіду участі бухгалтерської служби підприємства в договірному процесі. Обґрунтовано необхідність розробки договірної політики підприємства для оптимізації податкових наслідків за договорами та структури активів підприємства. Розроблено моделі бухгалтерського обліку операцій за договорами для їх застосування в умовах комп’ютеризації для полегшення обліку, аналізу та внутрішньогосподарського контролю виконання договорів та внутрішню звітність, що містить показники, які характеризують договірний процес підприємства; удосконалено Примітки до річної фінансової звітності в частині показників договірного процесу підприємства. Удосконалено методику внутрішньогосподарського контролю виконання договорів для забезпечення недопущення прострочення їх виконання.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7294
Appears in Collections:Суспільні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Romanchuk K.pdf449.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.