Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/5576
Title: ВПЛИВ КРЕМНЕЗЕМИСТОГО КОМПОНЕНТУ НА ФОРМУВАННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ СИЛІКАТНОЇ ЦЕГЛИ
Other Titles: The influence of siliceous components on the formation of consumer properties of silicate bricks
Authors: Онопрієнко, В.В.
Захарченко, П.В.
Onopriienko, V.V.
Zakharchenko, P.V.
Keywords: кремнеземисті матеріали
піщані кар’єри
силікатна цегла
собівартість
siliceous materials; sand pits; silicate bricks; cost
siliceous materials
sand pits
silicate bricks
cost
Issue Date: 2016
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Вісник ЖДТУ. Серія: Технічні науки;3(78)
Abstract: Досліджуються кремнеземисті матеріали на базі піщаних кар’єрів Житомирської області з метою отримання кінцевого будівельного продукту (цегли силікатної) з високими міцнісними характеристиками та низькою собівартістю. За базові показники бралися попередні дослідження на предмет використання пісків Іршанського гірничо-збагачувального комбінату в промисловості будівельних матеріалів, що були проведені комплексною геологічною експедицією Українського Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту будівельних матеріалів та виробів (м. Київ) та «Укргеобуд». Перевірку технологічного процесу виробництва силікатної цегли з піском та кремнеземистими добавками проводили у заводських умовах з використанням усього технологічного обладнання на базі ПАТ «Житомирського комбінату силікатних виробів». У ході проведення досліджень була доведена можливість використання кремнеземистих матеріалів (відходів Іршанського ГЗК) для виробництва цегли силікатної М 150-180 (міцність зразків, виготовлених з пісків-відходів Іршанського ГЗК, складала 15,3-18,0 МПа), що суттєво може зменшити собівартість силікатної цегли та підвищити її попит.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/5576
Appears in Collections:Вісник ЖДТУ. Серія: Технічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21.Онопрієнко,Захарченко.pdf323.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.