Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2487
Title: ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПАРАМЕТРІВ ПРУЖНОСТІ ТА СТАТИЧНОЇ МІЦНОСТІ ГУМОВОЇ СУМІШІ, ЩО ВХОДИТЬ ДО СКЛАДУ ЕЛЕМЕНТІВ ПНЕВМАТИЧНИХ ШИН ПІСЛЯ ЇЇ ШТУЧНОГО СТАРІННЯ
Other Titles: The experimental investigations of the elasticity and strength of the pneumatic tire's rubber compounds after its artificial aging
Authors: Ларін, О.О.
Larin, О.О.
Keywords: зразки гуми
пружність
міцність
каркас пневматичної шини
старіння
rubber specimens
aging
experimental static tests
carcass layers of the pneumatic tire. rubber specimens
Issue Date: 2015
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Вісник ЖДТУ: Серія: Технічні науки;3(74)
Abstract: Визначено показники пружності та статичної міцності гумових сумішей, що застосовуються у пневматичних шинах, та закономірності їх зміни внаслідок старіння. Дослідження проводяться експериментально з плоскими зразками на розтяг до руйнування та з циклічним завданням деформацій, що дозволили проаналізувати їх гіперпружну поведінку на малих та помірних деформаціях. Дослідження проводились зі зразками матеріалу до та після їх старіння, яке задавалось штучно шляхом тривалої витримки зразків в термокамері за фіксованої підвищеної температури. Проведено порівняльний аналіз зміни параметрів кривих деформації зразків гуми каркасу (брекеру) пневматичних шин з часом внаслідок старіння, який показує, що старіння суттєво зменшує максимальні деформації на розрив та підвищує жорсткість матеріалу. Запропоновано лінійну залежність для апроксимації зміни характеристик жорсткості (початкового модуля пружності та другого параметра моделі Муні–Рівліна) від часу. Окремо також представлено гіперболічну залежність для опису зменшення у часі показників міцності матеріалу, що викликані внаслідок його старіння.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2487
Appears in Collections:Вісник ЖДТУ. Серія: Технічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf692.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.