Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2485
Title: РОЗРОБКА МЕТОДУ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ВІДЛИВОК НА ПРИКЛАДІ ГІЛЬЗ ЦИЛІНДРІВ ДВИГУНІВ ВНУТРІШНЬОГО ЗГОРАННЯ
Other Titles: The development of estimation method of castings quality on the example of cylinder liners of internal combustion engines
Authors: Виноградов, О.О.
Залога, В.О.
Динник, О.Д.
Яшина, Т.В.
Vinogrado, A.A.
Zaloga, V.A.
Dynnik, O.D.
Yashyna, T.V.
Keywords: заготівельне виробництво
якість продукції
показник якості
оцінювання якості
методи оцінювання якості
життєвий цикл продукції
purveying manufacturing
intermediate product
production quality
quality indicator
quality estimation
methods of quality estimation
product life cycle
Issue Date: 2015
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Вісник ЖДТУ: Серія: Технічні науки;3(74)
Abstract: Проаналізовано вимоги до якості продукції ливарного виробництва машинобудівного підприємства. Показано, що основні показники якості та надійності відповідальних деталей двигунів внутрішнього згорання (а саме – гільз циліндрів) значною мірою формуються в процесі отримання заготовки. Обґрунтовано необхідність управління якістю даної продукції на всіх етапах її життєвого циклу та доведено, що достовірна й своєчасна оцінка як технологічних процесів ливарного виробництва, так і його продукції дозволяє підвищити конкурентоспроможність продукції машинобудівного підприємства. Розроблена багаторівнева класифікація показників якості виливків гільз циліндрів двигунів внутрішнього згоряння, охарактеризовані групи комплексних показників і розглянута можливість їх застосування для подальшої оцінки якості продукції ливарного виробництва. Запропоновано метод оцінки якості продукції ливарного виробництва машинобудівного підприємства на основі застосування функції бажаності та обґрунтовано доцільність його застосування на різних етапах життєвого циклу продукції.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2485
Appears in Collections:Вісник ЖДТУ. Серія: Технічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5.pdf151.71 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.