Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2128
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Коптовець, О.М. | |
dc.contributor.author | Koptovets, А. | |
dc.date.accessioned | 2016-03-21T10:48:48Z | |
dc.date.available | 2016-03-21T10:48:48Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.uri | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2128 | |
dc.description.abstract | Методами статистичного аналізу обґрунтовано й отримано декілька регресійних моделей кінетичної характеристики тертя колодково-колісного гальма, побудованих на різній множині пружних і дисипативних сил навантаження. Показано, що при зміні характеру і величини сил в кінематичному ланцюзі гальмівної системи відбувається зміна коефіцієнта тертя гальма за величиною й у функції гальмівного натиснення та швидкості руху. Кореляційний аналіз підтверджує тісну лінійну залежність коефіцієнта тертя, виявлені закономірності спрощення оптимальної регресійної моделі при зменшенні обсягів вибірки, збільшенні дисперсії спостережень і дотриманні умов ідентифікованості. Отримані результати дозволяють стверджувати, що коефіцієнт тертя гальма має агрегатні характеристики і залежить від інерційних, пружних, дисипативних властивостей всіх кінематичних пар даної трибологичної системи; фрикційні коливання синтезують всі властивості структури гальмівної системи, що розширює область керування тертям в гальмівному механізмі. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ЖДТУ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Вісник ЖДТУ. Серія: Технічні науки;4(71) | |
dc.subject | гальмо | uk_UA |
dc.subject | характеристики тертя | uk_UA |
dc.title | ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ТЕРТЯ І ФРИКЦІЙНИХ КОНТАКТНИХ КОЛИВАНЬ ГАЛЬМА | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of friction characteristics and frictional contact vibrations of brake | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник ЖДТУ. Серія: Технічні науки |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.