Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2100
Title: ДЕЯКІ МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
Other Titles: Some methods of determination of efficiency of enterprises of food industry
Authors: Якимчук, Т.В.
Iakymchuk, T.V.
Keywords: харчова промисловість
економічна ефективність
Issue Date: 2014
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки;4(70)
Abstract: Проаналізовано найбільш поширені методи визначення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості, а саме: монографічний, статистично-економічний, системний, розрахунково-конструктивний, та додаткові – діалектичний та абстрактно-логічний. Надана перевага системному методу. Який характеризується вивченням зв’язків між структурними елементами підприємства та зв’язків досліджуваного підприємства з іншими учасниками ринку; простотою розрахунків індивідуальних показників та доцільною їх кількістю; можливістю визначити ефективність окремих процесів для виявлення резервів росту ефективності підприємства; можливістю врахувати соціальну та екологічну значущість продукції, що виготовляється; дає змогу аналізувати в динаміці та планувати майбутню діяльність підприємства. Визначено основні вимоги та критерії до системного методу під час визначення ефективності підприємства. Враховуючи різні види вираження ефективності харчової промисловості, що характеризуються специфічним змістом, формами вираження та методичними прийомами, розглянуто структуровану систему показників, яка складається з трьох блоків: економічного, соціального, екологічного.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2100
Appears in Collections:Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21.pdf162.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.