Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2100
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorЯкимчук, Т.В.
dc.contributor.authorIakymchuk, T.V.
dc.date.accessioned2016-03-18T11:41:21Z
dc.date.available2016-03-18T11:41:21Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2100
dc.description.abstractПроаналізовано найбільш поширені методи визначення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості, а саме: монографічний, статистично-економічний, системний, розрахунково-конструктивний, та додаткові – діалектичний та абстрактно-логічний. Надана перевага системному методу. Який характеризується вивченням зв’язків між структурними елементами підприємства та зв’язків досліджуваного підприємства з іншими учасниками ринку; простотою розрахунків індивідуальних показників та доцільною їх кількістю; можливістю визначити ефективність окремих процесів для виявлення резервів росту ефективності підприємства; можливістю врахувати соціальну та екологічну значущість продукції, що виготовляється; дає змогу аналізувати в динаміці та планувати майбутню діяльність підприємства. Визначено основні вимоги та критерії до системного методу під час визначення ефективності підприємства. Враховуючи різні види вираження ефективності харчової промисловості, що характеризуються специфічним змістом, формами вираження та методичними прийомами, розглянуто структуровану систему показників, яка складається з трьох блоків: економічного, соціального, екологічного.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЖДТУuk_UA
dc.relation.ispartofseriesВісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки;4(70)
dc.subjectхарчова промисловістьuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.titleДЕЯКІ МЕТОДИ ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІuk_UA
dc.title.alternativeSome methods of determination of efficiency of enterprises of food industryuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21.pdf162.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.