Electronic Repository

Вимірювання параметрів руху та керування технологічним обладнанням для пакування морозива

Show simple item record

dc.contributor.author Безвесільна, О.М.
dc.contributor.author Подчашинський, Ю.О.
dc.contributor.author Чепюк, Л.О.
dc.contributor.author Шавурський, Ю.О.
dc.contributor.author Дерев’янко, О.В.
dc.contributor.author Bezvesilna, E.N.
dc.contributor.author Podchashinskyi, Yu.O.
dc.contributor.author Chepiuk, L.O.
dc.contributor.author Shavurskyi, Yu.O.
dc.contributor.author Derevianko, O.V.
dc.date.accessioned 2022-07-18T07:41:11Z
dc.date.available 2022-07-18T07:41:11Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8008
dc.description.abstract Застосування інформаційно-вимірювальних систем у харчовій галузі дозволяє покращити якість продуктів, зменшити витрати на обслуговування обладнання, зменшити витрати сировини за рахунок скорочення браку. Виробництво морозива з деякими змінами здійснюється за загальною технологічною схемою і складається з таких операцій: приймання сировини, підготовка сировини, складання суміші, пастеризація суміші, гомогенізація суміші, охолодження і дозрівання суміші, фризерування суміші, фасування та загартовування, пакування і зберігання морозива. Використання сучасних контрольно-вимірювальних приладів дозволяє поліпшити точність підтримки технологічних параметрів виробництва морозива. Розроблена система за рахунок точного вимірювання параметрів руху технологічного обладнання і його більш точного позиціонування дозволяє зменшити витрати часу на роботу обладнання для пакування морозива, сприяє зменшенню випуску бракованої продукції. За рахунок зменшення часу на пакування, вилучення затримок обладнання для усунення одночасного попадання двох або більше пачок морозива у пакувальну машину досягається ритмічність роботи пакувальної лінії. Як програмований логічний контролер обрано контролер Siemens S7-1200. Для програмування системи використано стандартний програмний пакет фірми Siemens TIA Portal V16. В процесі роботи системи виконується безперервний контроль технологічних параметрів і при виявленні відхилень від нормальних значень включається попереджувальна звукова і світлова сигналізація з виведенням на екран монітора текстового повідомлення, виконується переключення на резервне обладнання і відбувається відключення головних електроприводів для захисту обладнання від можливого ушкодження. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Державний університет "Житомирська політехніка" uk_UA
dc.relation.ispartofseries Технічна інженерія;1(89)
dc.subject інформаційно-вимірювальна система uk_UA
dc.subject параметри руху uk_UA
dc.subject технологічне обладнання uk_UA
dc.subject морозиво uk_UA
dc.subject індуктивний датчик uk_UA
dc.subject програмований логічний контролер uk_UA
dc.subject information and measuring system uk_UA
dc.subject motion parameters uk_UA
dc.subject process equipment uk_UA
dc.subject ice cream uk_UA
dc.subject inductive sensor uk_UA
dc.subject programmable logic controller uk_UA
dc.title Вимірювання параметрів руху та керування технологічним обладнанням для пакування морозива uk_UA
dc.title.alternative Measurement of movement parameters and control of technological equipment for ice cream packaging uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.description.abstracten The use of information and measurement systems in the food industry can improve the quality of products, reduce the cost of equipment maintenance, and reduce the consumption of raw materials by reducing scrap. The production of ice cream with some changes is carried out according to the general technological scheme and consists of the following operations: receiving raw materials, preparing raw materials, assembling the mixture, pasteurizing the mixture, homogenizing the mixture, cooling and maturing the mixture, freezing the mixture, packaging and hardening, packaging and storage of ice cream. The use of modern instrumentation improves the accuracy of supporting the technological parameters of ice cream production. The developed system, due to the precise measurement of the movement parameters of the technological equipment and its more accurate positioning, allows reducing the time spent on the operation of equipment for ice cream packaging, helps to reduce the production of defective products. By reducing the time for packaging, eliminating equipment delays to eliminate the simultaneous entry of two or more packs of ice cream into the packaging machine, the rhythm of the packaging line is achieved. The Siemens S7-1200 controller was chosen as a programmable logic controller. The system was programmed using the standard software package Siemens TIA Portal V16. During the operation of the system, technological parameters are continuously monitored and, if deviations from normal values are detected, a warning sound and light alarm is activated with a text message displayed on the monitor screen, switching to backup equipment is performed and the main electric drives are turned off to protect equipment from possible damage. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account