Electronic Repository

Обґрунтування параметрів змішувача для борошняних компонентів

Show simple item record

dc.contributor.author Піддубний, В.А.
dc.contributor.author Стадник, І.Я.
dc.contributor.author Чагайда, А.О.
dc.contributor.author Петриченко, Є.А.
dc.contributor.author Piddubnyi, V.A.
dc.contributor.author Stadnyik, I.Ya.
dc.contributor.author Chahaida, A.O.
dc.contributor.author Petrychenko, Ye.A.
dc.date.accessioned 2022-07-18T06:52:18Z
dc.date.available 2022-07-18T06:52:18Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/8002
dc.description.abstract Необхідність у забезпеченні хлібопекарської та кондитерської галузей новішим високотехнологічним обладнанням, яке забезпечувало б якісне приготування сумішей для основних процесів у виробництві борошняних напівфабрикатів при якісному змішуванні дозуючих компонентів, завжди є актуальною темою. Запропоновано конструкцію дискретно-імпульсного змішувача для рідинних борошняних сумішей. Описано вплив робочих органів та робочої камери на взаємодію компонентів й розглянуто динаміку трифазного розрідженого шару утвореного середовища при дії направленого потоку дрібнодисперсних краплин рідких компонентів. Побудовано траєкторії руху і визначено якість їх розподілення залежно від конструктивних параметрів змішувача. Проведено математичний опис процесу взаємодії борошна, рідких компонентів у псевдозрідженому стані. Визначено параметри процесу псевдозрідження борошна, що впливають на підвищення продуктивності перемішування компонентів. У результаті математичного моделювання процесу змішування компонентів у робочій камері дослідної установки побудовано траєкторії руху розпилених краплин рідких компонентів у розрідженому шарі борошна. Встановлено швидкість руху та утворення повітряних бульбашок у трифазному середовищі. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Державний університет "Житомирська політехніка" uk_UA
dc.relation.ispartofseries Технічна інженерія;1(89)
dc.subject змішувач uk_UA
dc.subject диспергування uk_UA
dc.subject емульсія uk_UA
dc.subject процес uk_UA
dc.subject моделювання uk_UA
dc.subject mixer uk_UA
dc.subject dispersion uk_UA
dc.subject emulsion uk_UA
dc.subject process uk_UA
dc.subject modeling uk_UA
dc.title Обґрунтування параметрів змішувача для борошняних компонентів uk_UA
dc.title.alternative Justification of mixer parameters for flour components uk_UA
dc.type Article uk_UA
dc.description.abstracten The need to provide the bakery and confectionery industries with new high-tech equipment that would ensure high-quality preparation of mixtures for the main processes in the production of flour semi-finished products with high-quality mixing of dosing components is always a hot topic. The design of a discrete-pulse mixer for liquid flour mixtures is proposed. The influence of working bodies and the working chamber on the interaction of components is described and the dynamics of a three-phase rarefied layer of the formed medium under the action of a directed flow of fine droplets of liquid components is considered. The trajectories of movement are constructed and the quality of their distribution is determined depending on the design parameters of the mixer. A mathematical description of the interaction process of flour and liquid components in a pseudo-liquefied state is carried out. The parameters of the flour fluidization process that affect the increase in mixing productivity of components are determined. As a result of mathematical modeling of the process of mixing components in the working chamber of the experimental unit, the trajectories of the movement of sprayed drops of liquid components in the rarefied flour layer are constructed. The speed of movement and formation of air bubbles in a three-phase medium is determined. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account