Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7975
Title: Трансфертне ціноутворення як засіб мінімізації податкових маніпулювань у розрахунках з нерезидентами
Other Titles: Transfer pricing as a means of minimizing tax manipulation in operations with non-residents
Authors: Жиглей, І.В.
Легенчук, С.Ф.
Орлов, І.В.
Zhyhlei, I.V.
Lehenchuk, S.F.
Orlov, I.V.
Keywords: трансфертне ціноутворення
транснаціональні компанії
оподаткування
податкові маніпулювання
нерезиденти
COVID-19
transfer pricing
multinational companies
taxation
tax manipulation
non-residents
COVID-19
Issue Date: 2021
Publisher: Державний університет "Житомирська політехніка"
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю та аналізу;3(50)
Abstract: У статті проведено дослідження сучасних тенденцій трансфертного ціноутворення як засобу мінімізації податкових маніпулювань, зокрема у розрахунках з нерезидентами. Розглянуто поняття «трансфертного ціноутворення» та «контрольованої операції», критерії, які свідчать про те, що операція є підконтрольною, зокрема в розрахунках з нерезидентами. Проаналізовано методи встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» та основу для їх застосування, а також штрафні санкції у сфері трансфертного ціноутворення. Розглянуто міжнародну та вітчизняну нормативні бази щодо трансфертного ціноутворення, визначено ознаки глобалізації податкового законодавства в цьому питанні. Виокремлено ознаки суб’єктивізму вітчизняного законодавства у сфері транспортного ціноутворення та наведено шляхи мінімізації ризику проведення посиленого моніторингу з боку контролюючих органів. Окреслено зміни, які відбулися у трансфертному ціноутворенні з початком пандемії COVID-19.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7975
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3. Жиглей.pdf736.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.