Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7626
Title: Організаційні аспекти аналізу в процесі управління на етапі ідентифікації валютних ризиків
Other Titles: Organizational aspects of analysis in the management process at the stage of identification of currency risks
Authors: Євдокимов, В.В.
Гордополов, В.Ю.
Норд, Г.Л.
Ievdokymov, V.V.
Hordopolov, V.Yu.
Nord, G.L.
Keywords: валютні ризики
управління підприємством
економічний аналіз
управління ризиками
аналіз валютних ризиків
currency risks
enterprise management
economic analysis
risk management
currency risk analysis
Issue Date: 2019
Publisher: Державний університет "Житомирська політехніка"
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю та аналізу: міжнародний збірник наукових праць;2(43)
Abstract: У статті було виявлено, як в науковій літературі розглядаються організаційні аспекти аналізу валютних ризиків. У процесі дослідження було запропоновано напрями розвитку організаційного забезпечення аналізу валютних ризиків. Досліджуючи питання ідентифікації валютних ризиків, було систематизовано аналітичні дії та прийоми, які можуть застосовуватись задля управління ризиками. Проведене дослідження дозволило побудувати модель визначення валютного ризику в системі управління підприємством, яка враховує всі охарактеризовані стадії цього етапу. В статті описано загальний підхід до реалізації цієї стадії, який і має бути врахований під час розробки реєстру валютного ризику. Було наведено запропоновану форму реєстру, що бере до уваги особливості ідентифікації валютного ризику. Проаналізовано ризики відповідно до стандартів управління ризиками, які можна трансформувати і застосувати до різних видів валютних ризиків, які виникають на підприємствах, що здійснюють зовнішньоекономічні операції в іноземній валюті. Вважаємо за доцільне опис валютних ризиків презентувати за видами ризиків, адже не до всіх їх варто застосовувати методи управління. Це дозволило побудувати структуру документа, в якому запропоновано підприємствам здійснювати записи щодо опису ідентифікованих видів валютного ризику. Наведено схематичне представлення Карти вимірювання валютного ризику із застосуванням оцінки Value at Risk.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7626
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
35.pdf902.96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.