Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7537
Title: Транспарентність фінансової звітності, складеної за МСФЗ, як інструмент антикорупційної діяльності в Україні
Other Titles: Transparency of financial statements prepared under IFRS as an instrument of anti-corruption activity in Ukraine
Authors: Чижевська, Людмила Віталіївна
Корецька, Юлія Ігорівна
Паламарчук, Андрій Семенович
Chyzhevska, L.V.
Koretska, Y.I.
Palamarchuk, A.S.
Keywords: корупція
антикорупційна діяльність
звітність
МСФЗ
транспарентність фінансової звітності
corruption
anti-corruption activities
reporting
IFRS
transparency of financial reporting
Issue Date: 2019
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю та аналізу: міжнародний збірник наукових праць;1(42)
Abstract: Корупція як соціальне явище призводить до зниження іноземного інвестування, погіршує економічну, політичну і соціальну ситуацію. Заходи, які вживаються в Україні протягом останніх десятиліть, як показує практика, є не досить ефективними. Рівень тінізації економіки створює середовище для розвитку негативних явищ і зловживань у сфері бухгалтерського обліку. З січня 2016 р. між Україною та ЄС запроваджено Зону вільної торгівлі, а з 11 червня 2017 р. наші громадяни отримали право безвізового в’їзду до країн Шенгенської угоди. Повна ратифікація Угоди асоціації є наступним логічним та стратегічно важливим кроком для України на шляху до ЄС. Тож вітчизняному бізнесу доведеться звикати до європейських умов корпоративного управління, але це гарантує більший захист прав акціонерів, кредиторів та інших сторін. Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом спрямувало Україну на шлях змін, які стосуються різних сфер державного функціонування. Сфера бухгалтерського обліку та фінансової звітності не є винятком. Питання застосування МСФЗ є ключовим питанням при залученні іноземних інвестицій.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7537
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
110.pdf556.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.