Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7369
Title: Методика оцінки фінансового потенціалу держави у подоланні наслідків військових конфліктів
Other Titles: Methodology for assessing the financial potential of the state in overcoming the consequences of military conflicts
Authors: Полчанов, Андрій Юрійович
Polchanov, A.Yu.
Keywords: військовий конфлікт
методика оцінки
фінанси
фінансовий потенціал
military conflict
methodology of measuring
finance
financial potential
Issue Date: 2018
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: Міжнародний збірник наукових праць;1(39)
Abstract: Присвячено вивченню методичних положень оцінки фінансового потенціалу держави у подоланні наслідків військових конфліктів. Результати критичного аналізу публікацій з даної тематики дали можливість виділити 10 кількісних показників для оцінки формування, розподілу і використання фінансових ресурсів для забезпечення постконфілктнго відновлення. Окремо автором запропоновано показник регіональної концентрації джерел формування фінансових ресурсів, що дозволяє оцінити рівень фінансових дисбалансів на регіональному рівні. На основі даних Державної служби статистики України, Національного банку України та Групи Світового банку було розраховано запропоновані показники та порівняно їх значення із рекомендованими у 2014–2016 рр. Не залишилося поза увагою дослідження оцінки фінансових можливостей держави через її міжнародний кредитний рейтинг (на прикладі «Fitch Ratings»), позиції у рейтингах Doing Business, Global Competitiveness Index, Index of Economic Freedom та Corruption Perceptions Index у 2010–2016 рр.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/7369
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
88.pdf624.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.