Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/6207
Title: | ОЦІНКА В БУХГАЛТЕРСЬКОМУ ОБЛІКУ |
Other Titles: | Accounting assessment |
Authors: | Кафка, С.М. Kafka, S.М. |
Keywords: | історична вартість вартість на звітну дату нематеріальні активи |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | ЖДТУ |
Series/Report no.: | Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки;1(79) |
Abstract: | Правильна оцінка об’єктів обліку суттєво впливає на достовірність оцінки фінансового стану підприємства. У зв’язку із цим, проблема оцінки в бухгалтерському обліку є досить актуальною. Саме праці вітчизняних і зарубіжних вчених, з проблем оцінювання об’єктів обліку, нормативно-законодавчі акти України, що регулюють бухгалтерський облік та складання фінансової звітності підприємств, є методологічною основою дослідження. Теоретичні методи пізнання (абстрагування й узагальнення, аналізу і синтезу, індукції й дедукції та інші методи продукування понятійного знання) використовувалися для узагальнення теоретичних і методологічних засад оцінки в обліку активів, зобов’язань та капіталу. Для аналітичних досліджень застосовувалися методи табличного подання та порівняння інформації. Розглядаються сучасні підходи до проблеми оцінки об’єктів бухгалтерського обліку і статей фінансової звітності. Обґрунтовується доцільність вести облік за історичною вартістю, а статті фінансової звітності наводити за оцінкою на дату складання звітності. У зв’язку з оцінкою розглядається амортизація необоротних активів, як процес систематичного повернення до обігу авансованих раніше коштів, на придбання (виготовлення, поліпшення) основних засобів і нематеріальних активів, шляхом зарахування суми їх зносу до витрат виробництва. Тому, пропонується амортизувати лише фактично понесені витрати, тобто, не амортизувати безоплатно отримані необоротні активі і різні дооцінки. |
URI: | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/6207 |
Appears in Collections: | Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.