Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/4595
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Давидюк, Юлія Володимирівна | |
dc.contributor.author | Жалінська, Ірина Володимирівна | |
dc.contributor.author | Марчева, Анастасія | |
dc.contributor.author | Davydiuk, І.V. | |
dc.contributor.author | Zhalinska, І.V. | |
dc.contributor.author | Marcheva, A. | |
dc.date.accessioned | 2016-08-16T12:25:17Z | |
dc.date.available | 2016-08-16T12:25:17Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/4595 | |
dc.description.abstract | Мета дослідження – проаналізувати діяльність підприємств молочної промисловості в Житомирській області, зокрема, способи адаптації до впливу основних кризових факторів та визначення перспектив розвитку галузі. Розглядається вплив факторів макросередовища на діяльність підприємств з виробництва молочних продуктів за період 2005–2015 рр. Результати дослідження дозволили виявити основні зміни в діяльності підприємств молочної промисловості під впливом цих факторів. Було проведено ретроспективний статистичний аналіз показників фінансово-господарської діяльності підприємств молочної промисловості в Житомирській області. Ідентифіковано основні чинники, які стримували розвиток підприємств з виробництва молочних продуктів в Україні, зокрема, кризові явища, викликані відсутністю ефективної ринкової економічної системи; відставання кормової бази від потреб тваринництва; відсутність дієвих економічних відносин між постачальниками сировини та переробних підприємств; висока собівартість молока, що постачається домашніми господарствами і низька якість молока тощо. Результати аналізу діяльності підприємств з виробництва молочних продуктів в Житомирській області дозволили виявити досить істотні зміни в ключових показниках економічної діяльності. Так, найбільшого впливу підприємства зазнали в 2006 і 2009 роках, що підтверджується значним падінням індексу промислового виробництва. Проте, значення показників рентабельності зросли. Значні зміни спостерігалися в асортименті товарів. У результаті проведених досліджень були визначені перспективи розвитку галузі. У майбутньому зусилля провідних підприємств з виробництва молочних продуктів будуть зосереджені на подальшому розвитку асортименту і брендів, адаптації до європейської практики управління. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ЖДТУ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Вісник ЖДТУ. Серія : Економічні науки;2(76) | |
dc.subject | переробна промисловість | uk_UA |
dc.subject | макросередовище | uk_UA |
dc.title | ВПЛИВ ТРАНСФОРМАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ В УМОВАХ КРИЗИ | uk_UA |
dc.title.alternative | Impact of processes of transformation on dairy enterprises’ activity under crisis | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.