Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/3100
Title: | ВИТРАТИ ПІДПРИЄМСТВ ЯК ОБ’ЄКТ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ: ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ ПОЛОЖЕННЯ |
Other Titles: | The costs of enterprises as an object of accounting policies: organizational and methodical points |
Authors: | Олійник, Оксана Вікторівна Барановська, Тетяна Василівна Oliinyk, O.V. Baranovska, T.V. |
Keywords: | витрати підприємства облік витрат |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | ЖДТУ |
Series/Report no.: | Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наук. праць;Вип.1(31) |
Abstract: | Стаття присвячена висвітленню організаційно методичних питань формування облікової політики підприємства в частині обліку витрат. Встановлено, що витрати підприємства є об’єктом облікової політики, оскільки щодо порядку їх обліку існують альтернативні варіанти – елементи облікової політики. Визначено елементи облікової політики щодо витрат, а саме: організація управлінського обліку; розмежування витрат за кожною класифікаційною групою витрат; класи рахунків, що використовуються для обліку витрат; об’єкти обліку витрат та об’єкти калькулювання; номенклатура місць виникнення витрат, центрів витрат, центрів відповідальності; статті виробничої собівартості продукції (робіт, послуг) для кожного об’єкта обліку витрат, що використовуються при калькулюванні; метод обліку витрат на виробництво; перелік умовно-змінних та умовно- постійних загальновиробничих витрат; нормальна виробнича потужність; база розподілу загальновиробничих витрат; порядок оцінки залишків незавершеного виробництва; перелік статей адміністративних витрат, витрат на збут та інших витрат. Розглянуто порядок та будову Наказу про облікову політику в частині витрат та запропоновано перелік додатків до наказу. |
URI: | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/3100 |
Appears in Collections: | Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.