Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2741
Title: АНАЛІЗ ФАКТОРІВ ВПЛИВУ НА ПРОЦЕСИ УПРАВЛІННЯ ФОРМУВАННЯМ І ВИКОРИСТАННЯМ КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВ АГРАРНОЇ ГАЛУЗІ
Other Titles: Analysis of the factors influencing the management processes of capital formation and use of the agricultural sector
Authors: Шлебат, А.А.
Shlebat, A.А.
Keywords: управління капіталом
аграрні підприємства
Issue Date: 2014
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наукових праць;3(30)
Abstract: Досліджено фактори впливу на процеси управління формуванням і використанням капіталу підприємств аграрної галузі. Здійснено діагностику усіх складових його системи фінансового забезпечення. Обґрунтовано, що найбільше впливає на процеси формування та функціонування капіталу галузі державна підтримка сільського господарства, яку умовно можна розділити на пряму фінансову підтримку через бюджетні асигнування та опосередковану – через спеціальні режими та механізми оподаткування суб’єктів сільського господарства. Аргументовано, що досі існують певні протиріччя цього механізму, які полягають у диспропорції щодо доступу всіх суб’єктів до джерел пільгових ресурсів (особливо, що стосується малого та середнього бізнесу); відсутності ринкового механізму фінансової підтримки; відсутності єдиної критеріальної бази щодо відбору суб’єктів та об’єктів кредитування, цілей, ліміту та розміру кредиту на одного позичальника; відсутності прозорості та складності механізму пільгового кредитування та процедури компенсації відсотків за ними.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2741
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
28.pdf263.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.