Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2700
Title: ПРОБЛЕМИ НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА ОБЛІКОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЛІКВІДАЦІЙНОЇ ПРОЦЕДУРИ ПІДПРИЄМСТВ-БАНКРУТІВ
Other Titles: Problems of legal regulation and accounting ensuring of liquidation procedure of bankrupt enterprises
Authors: Атаманчук, Л.О.
Atamanchuk, L.O.
Keywords: ліквідаційна процедура
банкрутство
Issue Date: 2014
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наукових праць;Вип.3(30)
Abstract: Розглянуто проблеми та запропоновано шляхи їх вирішення, щодо законодавчого та облікового забезпечення ліквідаційної процедури підприємств під час провадження процедури банкрутства, які виникли з введенням нової редакції Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі – Закон) з 19 січня 2013 року. Проведене дослідження дало змогу визначити різницю між положеннями Цивільного кодексу України та положеннями Закону, виявлено помилки у використанні даних нормативних актів. Запропоновано внести зміни до Закону щодо використання поняття «ліквідація» та на заміну йому закріпити термін «ліквідація боржника» та його визначення. Виокремлено ряд проблем, що впливають на витрати арбітражного керуючого (ліквідатора). З метою зменшення витрат на проведення ліквідаційної процедури боржника нами запропоновано внести зміни до Закону. Крім того, в Законі необхідно ліквідувати наявні протиріччя. Внесені пропозиції, що допоможуть полегшити роботу ліквідатора та зменшать строк проведення ліквідаційної процедури боржника.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2700
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf167.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.