Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2659
Title: СУТНІСТЬ ТА ОБЛІКОВІ НАСЛІДКИ ЛІКВІДАЦІЙНОЇ ПРОЦЕДУРИ ПІДПРИЄМСТВ-БАНКРУТІВ У ПЕРІОД ЕКОНОМІЧНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ
Other Titles: Essence and accounting consequences liquidation procedure of bankrupt enterprises during the economic instability
Authors: Атаманчук, Л.О.
Atamanchuk, L.О.
Keywords: ліквідаційна процедура
банкрутство
Issue Date: 2015
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наук. праць;Вип.1(31)
Abstract: Розглянуто основні теоретичні аспекти, що стосуються сутності та значення ліквідаційної процедури при банкрутстві неплатоспроможних підприємств. Проаналізовано дослідження науковців та положення Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність», які присвячені застосуванню принципів бухгалтерського обліку та фінансової звітності при відкритті ліквідаційної процедури на неплатоспроможних підприємствах в Україні. Автором визначено, що дані принципи на підприємствах- банкрутах фактично не діють. Запропоновано законодавчо врегулювати питання зупинення дії принципів бухгалтерського обліку та фінансової звітності в процедурі ліквідації та введення їх у дію в разі відновлення платоспроможності підприємства-банкрута. Визначено, що господарська діяльність підприємства-банкрута при відкритті ліквідаційної процедури припиняється. Проаналізовано основні облікові наслідки відкриття ліквідаційної процедури та зазначено зміни в процесі ведення бухгалтерського обліку. Крім цього, визначено, що фінансова звітність у підприємства-банкрута не формується та податкові зобов’язання не виникають.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2659
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3.pdf188.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.