Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2635
Title: ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ АДАПТАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ ДО ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА
Other Titles: Formation of the industrial enterprises’ organizational-economic mechanism of adaptation to the external environment
Authors: Орлова, К.Є.
Orlova, K.E.
Keywords: адаптація
промислові підприємства
Issue Date: 2015
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наукових праць;Вип.2(32)
Abstract: З’ясовано, що умови господарювання вітчизняних підприємств характеризуються високим рівнем нестабільності та невизначеності, що значно ускладнює управлінські процеси та негативно впливає на діяльність підприємств. Визначено, що адаптація є прикладним інструментом, що дозволяє врахувати вплив факторів зовнішнього середовища та забезпечити процес взаємодії суб’єкта господарювання з середовищем його функціонування. Ідентифіковано сутність та роль процесу адаптації промислових підприємств до умов зовнішнього середовища. Запропоновано поняття «респонсивні поведінкові реакції», що відображає сукупність внутрішніх процесів у діяльності підприємства, що реалізуються у відповідь на дію чинників зовнішнього середовища. Обґрунтовано необхідність удосконалення процесів адаптації через побудову відповідного організаційно-економічного механізму. Запропоновано алгоритм формування організаційно-економічного механізму адаптації та його структурну будову, що дозволить забезпечити системний підхід до організації процесів взаємодії промислових підприємств із зовнішнім середовищем.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2635
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20.pdf250.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.