Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2628
Title: ІСТОРИЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ТА СУЧАСНИЙ ПІДХІД ДО ОБЛІКУ РОЗПОДІЛУ ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ МІЖ ВЛАСНИКАМИ КОРПОРАТИВНИХ ПРАВ
Other Titles: Historical background and current approach to accounting own capital allocation between owners of corporate rights
Authors: Легенчук, С.Ф.
Поліщук, І.Р.
Legenchuk, S.F.
Polishchuk, I.R.
Keywords: власний капітал
статутний капітал
Issue Date: 2015
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наукових праць;Вип.2(32)
Abstract: Наведено характерні риси способів виробництва та суб’єкти власності на засоби виробництва, які за цих умов виникають, для встановлення суб’єктів організації бухгалтерського обліку статутного капіталу. Проаналізовано доцільність застосування різних способів обліку статутного капіталу для виплати дивідендів. Запропоновано визначення поняття «корпоративний капітал». Виявлено взаємозв’язок понять «корпоративні права», «статутний капітал» і «корпоративний капітал». Для справедливого розподілу фінансових результатів запропоновано в сучасних умовах застосовувати показник «Період обороту капіталу» як відношення строку внеску до строку існування підприємства. Запропоновано порядок визначення розміру корпоративного капіталу засновників (учасників, акціонерів) з урахуванням періоду обороту інвестованих активів на підприємстві для забезпечення безперервності його діяльності і виконання майнових корпоративних прав власників. Охарактеризовано три види дивідендної політики: консервативну, агресивну і компромісну.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2628
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17.pdf232.84 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.