Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2613
Title: ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ І КОНТРОЛЮ НЕЗАВЕРШЕНОГО ВИРОБНИЦТВА ПИВОВАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Other Titles: Problematic issues of accounting and control of breweries’ work in progress
Authors: Вигівська, І.М.
Vygivska, I.М.
Keywords: пивоварне підприємство
незавершене виробництво
Issue Date: 2015
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наукових праць;Вип.2(32)
Abstract: Проаналізовано сучасний стан пивоварних підприємств України, виявлено тенденції розвитку даної галузі та ідентифіковано організаційно-технологічні особливості функціонування суб’єктів господарювання в галузі пивоваріння. Досліджено обліково-контрольне забезпечення управління процесом виробництва на пивоварних підприємствах, що дозволило встановити проблемні питання організаційно-методичних положень бухгалтерського обліку і контролю незавершеного виробництва підприємств галузі пивоваріння. Теоретично обґрунтовано доцільність застосування на досліджуваних підприємствах концепції калькулювання АВС, зокрема ідентифіковано АВС-операції, їх співвідношення з переділами технологічного процесу пивоваріння, а також визначено можливі бази розподілу витрат. У частині контролю незавершеного виробництва підприємств галузі пивоваріння визначено напрями організаційного та методичного характеру щодо вирішення виявлених проблемних питань. Розроблені пропозиції дозволяють у подальших дослідженнях удосконалити обліково-контрольне забезпечення управління незавершеним виробництвом на пивоварних підприємствах задля мінімізації виробничих втрат, браку виробництва та відходів.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2613
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6.pdf223.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.