Please use this identifier to cite or link to this item: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2554
Title: КОНЦЕПЦІЯ ОЩАДЛИВОГО ВИРОБНИЦТВА: ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ ТА ВПЛИВ НА ОРГАНІЗАЦІЮ ОБЛІКУ
Other Titles: Conception of prudent production: substantive provisions and influence on organization of accounting
Authors: Ляхович, Г.І.
Lyakhovych, H.I.
Keywords: ощадливе виробництво
ощадливий облік
Issue Date: 2015
Publisher: ЖДТУ
Series/Report no.: Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. збірник наукових праць;Вип. 3(33)
Abstract: Розкрито сутність та значення концепції ощадливого виробництва (Leanproduction, Leanmanufacturing) для вітчизняних підприємств різних сфер господарювання. Визначено основні положення даної концепції (врахування потреб споживача; детальний опис процесу від отримання замовлення до поставки; розробка процесу без втрат; випуск лише необхідної споживачу продукції; сталість застосування концепції ощадливого виробництва) та наведено їх характеристику. Критично оцінено праці науковців, які порушували питання облікового аспекту впровадження концепції ощадливого виробництва. На основі даного аналізу та результатів власного дослідження обґрунтовано зміни, що відбуваються в підходах до організації обліку (в розрізі організаційної, технічної та методичної складових) на підприємствах за умови активного застосування даної концепції. Враховуючи зміни основних підходів до обов’язків працівників, обґрунтовано зміну ролі бухгалтера в умовах активного впровадження концепції ощадливого виробництва.
URI: http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2554
Appears in Collections:Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14.pdf158.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.