Please use this identifier to cite or link to this item:
http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2109
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Примостка, О.О. | |
dc.contributor.author | Prymostka, Е.А. | |
dc.date.accessioned | 2016-03-18T13:07:49Z | |
dc.date.available | 2016-03-18T13:07:49Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.uri | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/2109 | |
dc.description.abstract | Проведений порівняльний аналіз понять «системно важливі банки» і «соціально важливі банки». Досліджено методологію визначення системно важливих фінансових організацій та особливості їхнього регулювання. Проаналізовано якісні та кількісні методи фінансово важливих інститутів, зокрема індикативний метод, мережевий аналіз та оцінювання внеску організації в системний ризик. Ідентифіковані два підходи до визначення капіталу другого рівня: стандартизований підхід і підхід бюджетування ризиків. За стандартизованого підходу капітал розраховують на підставі рейтингової моделі за умови дефолту певної організації; за підходу бюджетування ризиків вимоги до капіталу визначаються залежно від частки компанії в сукупному системному ризику. Розрахований індекс Херфиндаля–Хиршмана за розміром капіталу і активів для української банківської системи, значення індексу показало низький рівень концентрації системи. Також висвітлено питання ідентифікації моделювання ризиків системно важливих фінансових організацій. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ЖДТУ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки;4(70) | |
dc.subject | банківська система | uk_UA |
dc.subject | фінансові організації | uk_UA |
dc.title | МЕТОДОЛОГІЯ ВИЗНАЧЕННЯ СИСТЕМНО ВАЖЛИВИХ ФІНАНСОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ | uk_UA |
dc.title.alternative | Methodology for determination of systemically important financial institutions | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Appears in Collections: | Вісник ЖДТУ. Серія: Економічні науки |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.