Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Десяткіна, Ірина Володимирівна | |
dc.contributor.author | Desyatkina, I.V. | |
dc.date.accessioned | 2016-02-17T10:39:30Z | |
dc.date.available | 2016-02-17T10:39:30Z | |
dc.date.issued | 2012-01 | |
dc.identifier.uri | http://eztuir.ztu.edu.ua/123456789/989 | |
dc.description.abstract | Дисертаційна робота спрямована на розробку теоретичних положень і практичних рекомендацій з удосконалення бухгалтерського обліку і контролю витрат виробництва та обігу на підприємствах ресторанного господарства з метою підвищення ефективності управління діяльністю підприємств цієї галузі. Удосконалено склад витрат обігу на підприємствах ресторанного господарства, шляхом доповнення їх статтями “витрати на декорування та оздоблення” та “заробітна плата офіціантів”. Запропоновано методичний підхід до відображення витрат на поліпшення та підтвердження якості в системі бухгалтерського обліку, а також методичний підхід до облікового відображення витрат виробництва та витрат обігу на підприємствах ресторанного господарства. Крім того, удосконалено систему контролю в частині застосування методичних прийомів інвентаризації матеріальних ресурсів та незавершеного виробництва на кожному з процесів господарської діяльності підприємства. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ЖДТУ | uk_UA |
dc.relation.ispartofseries | Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук; | |
dc.subject | бухгалтерський облік | uk_UA |
dc.subject | діяльність підприємств ресторанного господарства | uk_UA |
dc.subject | внутрішній контроль | uk_UA |
dc.subject | ресторан | uk_UA |
dc.subject | громадське харчування | uk_UA |
dc.subject | accounting | uk_UA |
dc.subject | restaurants’ performance | uk_UA |
dc.subject | internal control | uk_UA |
dc.subject | restaurant | uk_UA |
dc.subject | accounting | uk_UA |
dc.subject | restaurants’ performance | uk_UA |
dc.subject | internal control | uk_UA |
dc.subject | catering | uk_UA |
dc.title | БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК І КОНТРОЛЬ ВИТРАТ ВИРОБНИЦТВА ТА ОБІГУ НА ПІДПРИЄМСТВАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА | uk_UA |
dc.title.alternative | Accounting for and control of production and turnover expenses at restaurants | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
dc.description.abstracten | Thesis is aimed at development of theoretical statements and practical recommendations on improving accounting and control of production and turnover expenses at restaurants with the purpose of increasing the effectiveness of performance management at the restaurants. The composition of turnover expenses at restaurants has been improved by introducing new articles “decoration and design expenses” as well as “waiters’ wages”. The methodic approach towards reflecting the expenses on quality improvement and quality approval in the accounting system as well as the methodic approach towards accounting reflection of production and turnover expenses at restaurants have been suggested. Moreover the system of controls has been improved in the part of applying the methodic techniques of inventorying the material resources and work-in-process at every stage of company’s performance. | uk_UA |